Τελευταία νέα από την Ιρλανδία: αύξηση των ενοικίων

Η Ιρλανδία μιλά σαφώς. Είναι τα ενοίκια σε θέση pole. Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από την επείγουσα κατάσταση του Coronavirus, η Ιρλανδία δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει κάθε είδους τάση στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με τα πορίσματα των τελευταίων στατιστικών ερευνών, τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί εκθετικά, αν γίνεται αναφορά στις συμβάσεις μίσθωσης.
Αλλά πώς φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο; Ας μάθουμε μαζί διαβάζοντας προσεκτικά τις επόμενες γραμμές.

Υποθέτουμε ότι ο αριθμός των διαφημίσεων (γενικά) έχει αυξηθεί κατά 13% σε εθνικό επίπεδο. Αλλά είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαστάσεις του φαινομένου. Πρώτον, πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα από τα ενοίκια συγκεντρώνονται στην περιοχή του Δουβλίνου. Μιλάμε για 300 επιπλέον ανακοινώσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Και η ζήτηση είναι επίσης ιδιαίτερα συγκεντρωμένη σε αυτόν τον τομέα. Αυτό το τμήμα, δηλαδή ο τομέας των ενοικίων, αυξήθηκε κατά 64% σε σύγκριση με πέρυσι αν ληφθεί υπόψη το Δουβλίνο.

Μια σημαντική αύξηση, η οποία φαίνεται να ενθαρρύνει μια πλούσια αγορά βάσης που δεν είναι πολύ ανοιχτή προς το εξωτερικό. Η Ιρλανδία, όπως είπαμε συχνά, φημίζεται για την ανεπάρκεια της στις διεθνείς σχέσεις όσον αφορά την ακίνητη περιουσία. Μόνο ο τομέας πολυτελείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υψηλές τιμές, εξακολουθεί να επηρεάζεται από ξένα χαρτοφυλάκια.

Αλλά τι συνδέεται με την αύξηση του αριθμού των ακινήτων που απαιτούνται για τις συμβάσεις μίσθωσης, ακριβώς στην κεντρική περιοχή της χώρας;
Αναμφίβολα, η παρουσία περισσότερων ακινήτων που διατίθενται στην αγορά συνδέεται με την έντονη κατάρρευση του τουρισμού. Ιδιαίτερα στις πιο κεντρικές περιοχές, που υπόκεινται σε μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον, κατέγραψαν διαθεσιμότητα ίση με 150 μονάδες περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Παρά την κλίμακα αναφοράς, εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη (δεδομένου ότι η αγορά του Δουβλίνου καλύπτει το σύνολο η ζήτηση, χρειάζεται μια προσφορά περίπου 1.000 σπιτιών διαθέσιμη την εβδομάδα), αυτή η αλλαγή, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη δομή της αγοράς ακινήτων.

Ποια είναι η παράδοξη κατάσταση; Παρόλο που υπάρχει αυτή η τεράστια πρόσθετη διαθεσιμότητα όγκου στην αγορά, η ανάγκη να επεκταθεί η προσφορά για αυξανόμενη ζήτηση μέρα με τη μέρα είναι επείγουσα. Νέα είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προετοιμασία μιας νέας οργανωτικής δομής για την ιρλανδική αγορά ενοικίασης, η οποία πιθανότατα θα παραμείνει σε κατάσταση αναμονής εξαιτίας της κατάστασης του Coronavirus. (στην Ιρλανδία στην πραγματικότητα, από αύριο θα υπάρξει αποκλεισμός).


Όσον αφορά τις τιμές, ωστόσο, οι πιο προσιτές περιοχές είναι οι περιφερειακές. Ξεκινάει από τουλάχιστον 800 ευρώ μέχρι μέγιστες στέγες άνω των 1200 ευρώ.

Αλλά πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ιρλανδία; Δεν μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη απάντηση, αλλά προφανώς ένας αριθμός είναι σαφής: η ιρλανδική ακίνητη περιουσία δεν βασίζεται πλέον στην πώληση και την αγορά ακινήτων, αλλά στην υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης. Αλλά, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, απλά πρέπει να ενημερώσετε την πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB