Υποφέρουν από τη Χιλή: τα τελευταία νέα

Γνωρίζουμε καλά ότι δοκιμάζεται ολόκληρος ο πλανήτης. Σε έναν κόσμο όπου η ανάγκη για επανάσταση είναι επείγουσα, δεν μπορούν όλα τα έθνη να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα. Σήμερα, στο Realigro, θέλουμε να περιγράψουμε πώς κινείται μια από τις πιο επηρεασμένες αγορές όσον αφορά τα ακίνητα. Το αδιαμφισβήτητο αστέρι αυτής της στήλης είναι το Χιλής έθνος.

Με μια ιστορία που χρονολογείται από την προκολομβιανή εποχή, η Χιλή βιώνει μια πραγματικά δραματική κατάσταση. Που αγωνίζεται να δείξει σημάδια βελτίωσης. Λόγος γιατί, αποφασίσαμε να το φροντίσουμε. Έτσι, εάν είστε περίεργοι, μπορούμε να εγκαινιάσουμε τη στήλη μας σήμερα.
Υποθέτουμε ότι η ιστορία, επίσης σε αυτήν την περίπτωση, είναι χρήσιμη για εμάς. Όπως όλες οι χώρες που έχουν ζήσει χρόνια και χρόνια δικτατορίας, σήμερα η Χιλή βρίσκεται μια «μπερδεμένη» δημοκρατία. Με λίγη ικανότητα προσαρμογής στις εποχές. Όλα αυτά, φυσικά, χύνονται επίσης στην αγορά ακινήτων.

Ας δούμε λοιπόν πώς κινείται η ακίνητη περιουσία ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο. Επισήμανση της πανδημίας Coronavirus. Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση καταστρέφει ολόκληρη την οικονομία. Η μέση τιμή των νέων διαμερισμάτων στο Greater Santiago αυξήθηκε μόνο κατά 0,26% από πέρυσι έως το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αν το σκεφτείτε ότι την ίδια περίοδο μεταξύ 2018 και 2019 η αύξηση ήταν αντί για 9,98 %, δεν εκπλήσσει πόσο δραματικό είναι προφανές.

Η προσφορά και η ζήτηση μειώνονται επίσης. Αρκεί να πούμε ότι τα σπίτια προς πώληση δεν αυξάνονται σε αριθμητικούς όρους και, επιπλέον, η χρονική περίοδος που δαπανάται στην αγορά έχει φτάσει ακόμη και τις 140 ημέρες. Ένας τρομακτικός αριθμός, που προϋποθέτει μια φούσκα ακινήτων στην πόρτα. Επιπλέον, η ζήτηση, όπως προαναφέρθηκε, φαίνεται επίσης να παραμένει στατική. Επίσης, η γραφειοκρατία δεν βοηθά. Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2020, ο συνολικός αριθμός επιφανειών που προετοιμάστηκαν για την κατασκευή νέων κτιρίων μειώθηκε κατά 47%. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστικός τομέας βρίσκεται επίσης σε κρίση. Ωστόσο, οι αποδόσεις παραμένουν μέτριες για τα ενοίκια, με μηνιαίο επιτόκιο περίπου 390 $.

Η υπόθεση που σχετίζεται με τις συμβάσεις πωλήσεων είναι διαφορετική, όλο και λιγότερο, με ελάχιστο όριο 3.000 $ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε γενικές γραμμές, η οικονομία της Χιλής συρρικνώθηκε κατά 15% και η Κεντρική Τράπεζα της Χιλής αναμένει μια ακόμη πιο δραστική συρρίκνωση. Εν ολίγοις, η κατάσταση φαίνεται να είναι πραγματικά δραματική. Εμείς στο Realigro θα συνεχίσουμε με την αποστολή μας. Αυτό είναι να είναι σε θέση να διαδώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεθνή αγορά ακινήτων. Κάθε μέρα, στην πύλη μας, θα βρείτε όλα τα νέα σχετικά με αυτήν την κρίσιμη περίοδο, τα οποία ελπίζουμε ότι θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατό. Ενώ περιμένουμε ένα ρόδινο τέλος, σας παροτρύνουμε να μείνετε ενημερωμένοι. Πάντα εδώ, πάντα στο Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB