Fintech και ακίνητα

Τα οικονομικά, η τεχνολογία και η ακίνητη περιουσία έρχονται τελικά μαζί. Αυτή είναι μια από τις τελευταίες ειδήσεις που έχουν εντοπιστεί την τελευταία περίοδο, από το παγκόσμιο πανόραμα της ακίνητης περιουσίας.
Η συμμετοχή των τριών σφαιρών δεν είναι πολύ πρόσφατη. Αλλά η εφαρμογή αυτής της ένωσης στην αγορά ακινήτων κάνει. Τα τελευταία χρόνια, στην πραγματικότητα, διάφοροι τύποι διαπραγματεύσεων εμπλέκουν όλο και περισσότερο τον κόσμο των οικονομικών. Αλλά σε ποιο βαθμό εξαρτάται αυτή η αλλαγή που τροποποιεί τις λεπτομέρειες των ακινήτων;

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εισόδου νέων ακινήτων σε ακίνητα, όπως τα ταμεία και οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, η επένδυση σε πραγματικές τεχνολογικές επαναστάσεις βοήθησε στη δημιουργία υποστήριξης για μια κατάσταση που είναι ήδη αρκετά δυναμική, η οποία μας επέτρεψε να υιοθετήσουμε ένα ευρύτερο και πιο περίπλοκο σύστημα ακινήτων. Γιατί ήταν τόσο σημαντικό ο ρόλος της τεχνολογίας;

Πρώτα απ 'όλα, ειδικά σε πολλές χώρες όπου η εσωτερική γραφειοκρατία είναι περιοριστική, είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι επενδύσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, τις μεθόδους και την εξοικονόμηση πόρων.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν, μόνο με τη βοήθεια του τομέα της τεχνολογίας, να επιλυθούν ορισμένα θεμελιώδη βήματα σχετικά με την επίλυση κάθε συναλλαγής επί ακινήτων. Ένα παράδειγμα; Οι ρυθμιστικές και εξουσιοδοτικές πτυχές, οι οποίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Μεταξύ των τεχνολογιών που εφαρμόζονται στην ακίνητη περιουσία, μέσω των οποίων είναι δυνατόν να βελτιωθεί περαιτέρω η δυναμική που σχετίζεται με αυτήν, εντοπίζουμε το σύστημα "blockchain". Μια ιταλική τεχνολογία, η οποία στηρίζεται στη λειτουργικότητά της σε διάφορα στάδια: η πρώτη αφορά τη δημιουργία του ψηφιακού διαβατηρίου της επιχείρησης, η δεύτερη για τη δημιουργία λεπτομερούς κάρτας που περιέχει τις διάφορες πληροφορίες του ακινήτου, τις προηγούμενες συμφωνίες που συντάχθηκαν και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ίδιο το ακίνητο. Το επίκεντρο αυτής της νέας τεχνολογίας, που εφαρμόζεται στην ακίνητη περιουσία, δίνεται από την αδυναμία τροποποίησης των προηγούμενων πληροφοριών. Μεγαλύτερη βεβαιότητα, επομένως, για τον επενδυτή, τον ιδιοκτήτη και γενικότερα αυτούς που επιθυμούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο. Ένα μητρώο ακινήτων σε όλους τους χώρους.

Ένα άλλο στοιχείο υπέρ αυτής της ένωσης αντιπροσωπεύεται από τις πλατφόρμες crowdfunding. Οι τελευταίες καθιστούν δυνατή την άντληση κεφαλαίων ακόμη και υπό μορφή χρεών, ακόμη και για μικρούς επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατόν να διευρυνθεί η ομάδα δυνητικών επενδυτών, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον κόσμο των οικονομικών.

Προφανώς, αμφότερα τα προαναφερθέντα συστήματα δεν ήταν πλήρως εναρμονισμένα. Παρά την πραγματικότητα, αυτή η ιταλική πρωτοβουλία, φαίνεται να έχει εκτιμηθεί και σε άλλες χώρες, παραμένει σαφές ότι θα χρειαστεί να καθυστερήσουμε για να έχουμε ένα σαφώς πιο ομοιογενές σύστημα. Είτε πρόκειται για νέες τεχνολογίες, είτε για καινοτόμα συστήματα που πρέπει να υιοθετηθούν, ωστόσο, η γραφειοκρατική - διοικητική κουλτούρα και η παράδοση εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά όλες τις επιλογές που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων.

Επομένως δεν είναι γνωστό πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αλλά χωρίς αμφιβολία, η ένωση μεταξύ ακινήτων, τεχνολογίας και χρηματοδότησης φαίνεται να είναι πραγματικά επιτυχής!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB