Οι τιμές είναι πολύ υψηλές: γερμανικά ακίνητα που κινδυνεύουν από μια φούσκα;

Ο όρος "φούσκα ακινήτων" αναφέρεται σε μια στάσιμη κατάσταση, τόσο σοβαρή, που δεν επιτρέπεται άμεση λύση. Συχνά συμβαίνει όταν η αγορά ακινήτων είναι κορεσμένη είτε από την πλευρά της ζήτησης είτε από την πλευρά της προσφοράς. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό είναι ένα συχνά περίπλοκο πρόβλημα για τη διαχείριση. Παρά την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, τώρα φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως από την κρίση, ωστόσο σημειώνουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία.

Μετά από δεκαετή άνθηση, οι τιμές των τούβλων συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά, τόσο πολύ ώστε οι δυνητικοί αγοραστές να ανησυχούν πολύ. Ως εκ τούτου, η φούσκα είναι πιθανό να ξεσπάσει ήδη από το 2020 και το πρόβλημα είναι ότι αυτή η τάση φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτη.
Αλλά από πότε ξεκίνησε αυτό το ανησυχητικό πρόβλημα;

Όπως αναφέρθηκε από τις κύριες στατιστικές, το πρόβλημα ήταν ήδη εμφανές στο τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η πιο αισθητή αύξηση ήταν αυτή που αναφέρθηκε στο Αμβούργο. Και οι ειδικοί προβλέπουν περαιτέρω αυξήσεις για το τρέχον έτος.

Ας δούμε όμως λεπτομερώς να αναλύσουμε αυτή την κατάσταση. Η τιμή των συγκυριαρχιών, σε ποσοστό επί τοις εκατό, έχει αυξηθεί κατά 8%, φθάνοντας τα 2.040 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Και το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι για τρίτη συνεχή χρονιά εμφανίζονται αυτοί οι αριθμοί.
Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Σε άλλες μητροπόλεις όπως το Βερολίνο, το Μόναχο, η Κολωνία και η Φρανκφούρτη, το όριο έφτασε το 9%. (Πάντα όσον αφορά τις συγκυριαρχίες).

Τώρα ας στρέψουμε την προσοχή μας στα σπίτια. Και πάλι, οι προβλέψεις αναφέρουν μια ταχεία αύξηση κατά 7%. Συνεπώς, θα πρέπει να φτάσει τα 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Και αν αυτές οι αξίες αρχίσουν να σας ανησυχούν, σκεφτείτε ότι στις μεγάλες πραγματικότητες που αναφέρονται παραπάνω, οι τιμές θα φτάσουν τα € 6.000 ανά τετραγωνικό μέτρο. Ακριβώς περισσότερο από το διπλάσιο του γερμανικού μέσου όρου. Αρκεί να πούμε ότι, στα ανατολικά ομόσπονδα κράτη, είναι δυνατό να αγοράσετε ένα ακίνητο με μόνο 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αλλά επιπλέον, ένα άλλο θεμελιώδες πρόβλημα είναι το άσχημο χάσμα μεταξύ των τιμών που αφορούν τις συμβάσεις μίσθωσης και εκείνων των συμβάσεων αγοράς και πώλησης. Για τη μίσθωση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,6%, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη πέρυσι. Παρ 'όλα αυτά, οι ευνοϊκές υποθήκες ενθάρρυναν την' 'φυλή τούβλων' '.

Γενικά, η τιμή των ακινήτων έχει διπλασιαστεί από το 2008 στο 2018. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι η πραγματική αναγέννηση των λιγότερο πυκνοκατοικημένων περιοχών. Στην πραγματικότητα, η τελευταία, προκειμένου να εισέλθουν στη γερμανική οικονομία ακινήτων. Από 300.000 διαμερίσματα, έχει φτάσει μέχρι και 75.000 μονάδες. Το 2018 επιβεβαιώθηκαν περίπου 700.000 νέα έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πώς θα εξελιχθεί η γερμανική αγορά ακινήτων; Θα ξεσπάσει η φυσαλίδα της κατοικίας; Φαίνεται όμως ότι η κατάρρευση είναι κοντά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις για να μετριαστεί αυτή η ξαφνική αύξηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά ακινήτων, παραμείνετε ενημερωμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB