Ο ρόλος των τιμών: η παγκόσμια κατάσταση

Όπως γνωρίζετε, οι τελευταίες ενημερώσεις μας αφορούν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής αγορά ακινήτων υπερασπίζεται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid. Σήμερα, εμείς στο Realigro αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για την ξαφνική αλλαγή των τιμών, η οποία επηρεάζει τις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Λοιπόν, εδώ είναι μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το προαναφερθέν θέμα. Έτσι, εάν είστε έτοιμοι και ανυπομονείτε να μάθετε περισσότερα, μπορούμε να εγκαινιάσουμε τον μίνι οδηγό μας!
Υποθέτουμε ότι τα νέα είναι τα καλύτερα. Στην πραγματικότητα, ο παγκόσμιος δείκτης τιμών έχει μειωθεί ανησυχητικά, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Οι συνέπειες αυτού ήταν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του τομέα των ακινήτων, ο οποίος έφτασε το 3%. Το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Δεν προκαλεί έκπληξη, φυσικά, ότι το χαρτοφυλάκιο που αφιερώνεται σε επενδύσεις σε ακίνητα είναι προς το παρόν κενό. Τα σημάδια αποδυνάμωσης της απόδοσης οφείλονται στη γενική ανασφάλεια που προκάλεσε την αστάθεια που προκλήθηκε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid. Συγκεκριμένα, το ποσοστό σε σχέση με τον αριθμό των πόλεων που εμπλέκονται σε αυτήν την τραγική πτώση των τιμών έχει μειωθεί. Αυξήθηκε από το 15% των μητροπόλεων στο 50%. Ένα σημαντικό κενό, το οποίο φαίνεται να έχει παραλύσει κυριολεκτικά κάθε δυνητικό πελάτη. Ο τομέας της πολυτέλειας είναι επίσης ανησυχητικός. Σε αντίθεση με αυτό που καταγράφηκε στην αρχή της πανδημίας (μιλάμε για την περίοδο από Μάρτιο έως Μάιο 2020), το τμήμα πολυτελείας απειλείται επίσης από εξωτερικές κρίσεις. Τι σημαίνει αυτό?

Υπάρχουν βασικά δύο παράγοντες. Το πρώτο είναι μια τρομακτική υποτίμηση ή υπερβολική αύξηση των τιμών των ιδιοτήτων αναφοράς. Διαμετρικά αντίθετες επιλογές αλλά με τον ίδιο στόχο. Αυτό είναι για να αυξήσει την αγορά. Το δεύτερο, ο φόβος να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια ασφαλή επένδυση, λόγω των πρωτογενών δαπανών που, ακόμη και για ένα εξαιρετικά ευημερούμενο άτομο, μπορεί να αυξηθεί σε μια περίοδο ολικού κλεισίματος. Αναλύοντας λεπτομερώς την κατάταξη των πόλεων που πλήττονται περισσότερο στον κόσμο, μπορούμε να εντοπίσουμε, πρώτον, τις τουρκικές πραγματικότητες, που χαρακτηρίζονται από μια πολύ περιορισμένη προσφορά και την αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας.

Σε αυτό προστίθεται η ξαφνική αύξηση του πληθυσμού σε αυτήν τη χώρα, η οποία προκάλεσε αποπροσανατολισμό και κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανισορροπία. Μετά από αυτό, αναδύονται ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λουξεμβούργο ξεχωρίζει θετικά. Είναι η μόνη χώρα που σημείωσε αύξηση 14%. Οι σουηδικές πόλεις, από την άλλη πλευρά, οι οποίες φημίζονται για το ότι δεν έχουν υποστεί επίσημο αποκλεισμό, χαρακτηρίζονται από αύξηση, αν και μικρή, στις τιμές και τα έσοδα. Ήταν μια νικηφόρα κίνηση για να μην εφαρμόσει κανένα κλείδωμα; Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, πιθανώς ναι. Εν ολίγοις, σε γενικές γραμμές, η κρίσιμη κατάσταση είναι το κοινό νήμα που ενώνει κάθε έθνος. Ανεξάρτητα από την κυβερνητική πολιτική και τους περιορισμούς, λίγο πολύ αποφασιστικό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Αυτό που θα συμβεί τους επόμενους μήνες παραμένει δίλημμα. Όπως πάντα, εμείς στο Realigro θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τις πιθανές επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB