το Hygge στο σπίτι σας: μια εντελώς δανική καινοτομία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας πιο ευτυχισμένο; Αν και μπορεί να υπάρχουν πολλές προφυλάξεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό δεν είναι πάντα μια απλή επιχείρηση. Τόσο επειδή είμαστε λίγο θύμα της μόδας, όσο και επειδή δεν είναι δυνατό να φτιάξουμε το σπίτι μας την προβολή της προσωπικότητάς μας 100%.

Ωστόσο, υπάρχει μια πραγματική δανική φιλοσοφία που βασίζεται ακριβώς στην επίτευξη μιας κατάστασης ευημερίας σε εσωτερικούς χώρους.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να γράψουμε έναν μικρό οδηγό, μετά από αυτή τη φιλοσοφία, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι οι επιταγές του hygge. Σύντομα θα μάθουμε γιατί αυτά τα νέα τρελαίνονται ανάμεσα στους ιδιοκτήτες σπιτιού!
Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, η Δανία, έχει γεννήσει αυτή την εντελώς καινοτόμο διάθεση. Ο πυρήνας αυτής της φιλοσοφίας είναι βασικά ένας: να αλλάξει το εσωτερικό περιβάλλον σε μικρά βήματα, λίγο-λίγο.
Αλλά πού ξεκινάτε;
Η εγκατάλειψη της συνεχούς αναζήτησης για τελειότητα είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να εισέλθουμε στην προοπτική hygge. Αντίο σε τέλεια σιδερένια φύλλα, και χαιρετίζουμε ατελείς αλλά φιλόξενες λεπτομέρειες.
Όλα βασίζονται στο να κάνουν κάθε στιγμή της ημέρας ξεχωριστό, παρά την απλότητα τους.
Ας μην ζήσουμε μόνο κάθε δωμάτιο για αυτό που είναι, αλλά για το τι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι.
Ένα παράδειγμα; Αν αγαπάτε την άνεση και τους αργούς ρυθμούς, ξεκινήστε από την κρεβατοκάμαρα. Τοποθετώντας μαξιλάρια και στρώματα από ζεστές και μαλακές κουβέρτες, θα αισθανθείτε πολύ περισσότερο στο σπίτι και "χαϊδεμένος" από τις πρώτες πρωινές ώρες. Πώς δεν μπορούμε να το ονομάσουμε καλό πρωί;

Αλλά ας συνεχίσουμε. Σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία, ό, τι δίνει την ιδέα της ζωής έχει θετικό αντίκτυπο στο μυαλό μας. Το καθιστικό, για παράδειγμα, συνήθως σπάνια χρησιμοποιείται, θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο μέγιστο, όχι μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό, η Hygge συνιστά να κοσμείται με φυσικά στοιχεία, τόσο απλά όσο τα φυτά, τα οποία μπορούν να δώσουν αυτή την αίσθηση εμπειρίας ακόμη και σε ένα δωμάτιο σαν αυτό.
Και τι καλύτερος χρόνος παρά ευκολία, αν όχι για γεύμα ή δείπνο; Ξέρετε, τα τρόφιμα πάντα βάζουν όλους σε συμφωνία. Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε την τραπεζαρία σας πιο φιλόξενη και υγιεινή;
 Δεν χρειάζονται πλούσια στοιχεία. Μερικά στοιχεία που συνδέονται με το παρελθόν και σημεία θερμού φωτός, όπως τα κεριά, αρκούν. Μην ξεχνάτε επίσης την ουσιαστικότητα των αντικειμένων. Ο Hygge στοχεύει να κάνει τα σπίτια «ευτυχισμένα» επειδή εκμεταλλεύεται και τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου.

Συμπεριλαμβανομένης της αφής. Ένα ξύλινο τραπέζι με φυσικές και ανυψωμένες φλέβες, που χρησιμοποιείται ως γωνιά καφέ ή ως κύριο τραπέζι, μια γωνιά ανάγνωσης αποτελούμενη από μαξιλάρια και μια μίνι βιβλιοθήκη που αποτελείται από παλιά βιβλία, με το κλασικό άρωμα κιτρινισμένου χαρτιού, θα είναι έγκυρη βοήθεια για την ευημερία του σώματος αλλά και του σπιτιού σας.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλα πρέπει να βασίζονται στην καθημερινή σας ρουτίνα. Το βασικό σημείο αυτής της φιλοσοφίας της ευτυχίας είναι ακριβώς αυτό. Κάντε το συνηθισμένο ειδικό.

 Έτσι, επωφεληθείτε από αυτά τα μικρά κόλπα και κάνετε το σπίτι σας πιο ευτυχισμένο!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB