Διαφυγή φούσκα για την Κίνα;

Η Κίνα ήταν η πρώτη που υπέφερε από την κρίση Covid-19. Αλλά και το ταχύτερο να ανακάμψει. Γι 'αυτό, αμέσως μετά το κλείδωμα των Κινέζων, το τούβλο έχει γίνει πραγματικό καταφύγιο για τους Κινέζους επενδυτές. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν είναι χωρίς προβλήματα και κινδύνους. Πρώτα απ 'όλα, θυμόμαστε την παρουσία υποθηκών που, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρέος. Μέχρι το σημείο ενεργοποίησης μιας φούσκας ακινήτων. Πριν προχωρήσουμε τόσο μακριά, εμείς στο Realigro αποφασίσαμε να αναλύσουμε λεπτομερώς την κατάσταση.

Πρώτον, για να κατανοήσουμε πραγματικά ποιες είναι οι διαστάσεις αυτού του φαινομένου, αναφέρουμε τα ακόλουθα δεδομένα. Με βάση στατιστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ήδη τον Μάρτιο, σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, πωλήθηκαν 288 διαμερίσματα στο Διαδίκτυο. Όλα χωρίς οι αγοραστές να μπορούν να δουν τη δομή ζωντανά. Ένας πραγματικά ισχυρός αντίκτυπος, αν το θεωρήσουμε αυτό, η αγορά ενός ακινήτου δεν πρέπει να είναι μόνο καλά μελετημένη, μια επένδυση μεγάλης σημασίας. Και οικονομικά αλλά και κοινωνικά.

Εάν αυτή η κατάσταση έχει αποκαλυφθεί πλήρως, θα είστε σίγουρα περίεργοι να μάθετε ποια ήταν τα νέα σχετικά με τις τάσεις του Ιουνίου. Λοιπόν, τον περασμένο μήνα, 9.000 άτομα αγόρασαν ένα σπίτι σε μια μέρα. Όλα αυτά καταθέτοντας προκαταβολή περίπου 142.000 $ (το καθένα). Ένα πραγματικό ρεκόρ, το οποίο μας επιτρέπει να δηλώσουμε με ακραία μαθηματική βεβαιότητα ότι ο εν λόγω μήνας έχει διακριθεί στην ιστορία της Κίνας. ακριβώς για τον αριθμό των συμβάσεων πώλησης που έχουν συναφθεί. Θέλετε να μάθετε πόσα έχουν επενδυθεί στο σύνολο; Η υπερβολική τιμή είναι 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια! Μια κατάσταση που είναι σωστή; Λοιπόν, δεν το πιστεύουν όλοι! Εάν το κλείδωμα φαίνεται τώρα μια μακρινή μνήμη, πρέπει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Και οι παράγοντες που αφήνουν τους εμπειρογνώμονες μπερδεμένους είναι δύο. Το πρώτο δίνεται από την αύξηση του χρέους. Το δεύτερο, η αύξηση της αντίστοιχης αξίας των ιδιοτήτων. Και αν τα μαθηματικά δεν είναι γνώμη, αυτό σημαίνει ότι, παράδοξα, αυτοί που τώρα αποφασίζουν να αγοράσουν ένα ακίνητο θα πάρουν αυτόματα μεγαλύτερο χρέος. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Μακροπρόθεσμα, μια παρόμοια κατάσταση θα οδηγήσει σε ακόμη βαρύτερο αποτέλεσμα για την παγκόσμια αγορά ακινήτων. Η λεγόμενη μεσαία τάξη επενδυτών θα εξαφανιστεί. Για πολλούς, δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αγοράς σπιτιού επειδή οι δυνατότητες θα μειωθούν και θα περιοριστούν μόνο σε έναν μικρό κύκλο.
Επιπλέον, αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, ο κίνδυνος φούσκας δεν φαίνεται να είναι τόσο αβάσιμος. Μιλάμε για ένα επίπεδο χρέους στην Κίνα που αντιστοιχεί στο 60%, σε σύγκριση με το εθνικό ΑΕγχΠ.
Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση θα μας πει μόνο την ώρα. Αλλά μέχρι τότε, όπως πάντα, σας προσκαλούμε να μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο ιστολόγιό μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB