Έξοδος στο Λονδίνο: αυτό συμβαίνει

Ξέρεις, το Λονδίνο δεν ήταν ποτέ φθηνό. Αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να μιλήσουμε για μια πραγματική έξοδο που βιώνει αυτή η πόλη. Οι επιπτώσεις της πανδημικής έκτακτης ανάγκης ήταν σημαντικές. Και ακόμη και τώρα που φαίνεται να βλέπουμε λίγο φως στη μέση αυτού του χάους, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους: οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους, για να αναζητήσουν πολύ φθηνότερα καταλύματα. Ίσως ακόμη μεγαλύτερο. Αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 13% των έξυπνων εργαζομένων έχουν ήδη αποφασίσει να μετεγκατασταθούν σε περιφερειακές περιοχές.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες εταιρείες θέλουν να διατηρήσουν αυτό το είδος εναλλακτικής εταιρικής διάταξης από απόσταση, για να εξοικονομήσουν σταθερό κόστος. Αλλά το κρίσιμο στοιχείο δεν είναι μόνο για εκείνους που αναγκάζονται να φύγουν. Η κατάρρευση των πληρωμών είναι επίσης αυτή που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων ακινήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους είδαν την καμπύλη επιτοκίου να πέφτει. Με άλλα λόγια, οι συγκάτοικοι του όμορφου Λονδίνου εξαφανίζονται και συρρέουν στις πιο βολικές γειτονικές περιοχές. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όταν μιλάμε για μια μεγάλη μητρόπολη όπως το Λονδίνο, πρέπει να χωριστεί σε μακροοικονομικές περιοχές. Το Νοτιοανατολικό Λονδίνο, για παράδειγμα, βιώνει για άλλη μια φορά ένα πολύ σοβαρό δεύτερο κύμα από το Covid-19, και γι 'αυτό, παρά τους πρώτους εμβολιασμούς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εφαρμόστηκαν και ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί. Όχι μόνο. Σε μια πόλη όπου η κοινή χρήση δωματίων είναι δημοφιλής, σχεδόν οι μισοί ενοικιαστές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα του Λονδίνου για πάντα. Οι λόγοι είναι ουσιαστικά δύο: ο πρώτος, το υπερβολικό κόστος ζωής, ο δεύτερος, ο αποκλεισμός των διδακτικών δραστηριοτήτων παρουσία και, συνεπώς, η ανάγκη να μην παραμείνουν στο χώρο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Μια άλλη κατηγορία που λαμβάνεται υπόψη είναι αυτή των ξένων εργαζομένων που πρόσφατα είχαν κάνει αυτό το βήμα για να γίνουν πλήρεις πολίτες του Λονδίνου. Λοιπόν, πολλά από αυτά, που δεν μπόρεσαν να βρουν διαρκή απασχόληση, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όνειρό τους για ανακατανομή στο εξωτερικό. Οι αριθμοί?

Περίπου το 49% των ξένων που έφτασαν πρόσφατα σε αυτήν τη γη έπρεπε να αλλάξουν κατεύθυνση. Επιπλέον, λόγω αυτών των περιστάσεων, το Λονδίνο χάνει τη γοητεία του ακόμη και για τους πλουσιότερους. Ακριβώς επειδή είναι λιγότερο δημοφιλές από ό, τι πριν από λίγα χρόνια. Επομένως, μπορεί να αποκλειστεί μια νέα αύξηση ενοικίου. Υπάρχουν δύο υποθέσεις. Το πρώτο είναι αυτό που σχετίζεται με μια ταχεία και άμεση μείωση των τιμών. Το δεύτερο, η απόσυρση πολλών διαφημίσεων από τις διάφορες πύλες, προκειμένου να αποφευχθεί η υποτίμηση του ίδιου του ακινήτου. Ως εκ τούτου, θεωρείται μια συνολική αλλαγή στην οικονομία του Λονδίνου και της Βρετανίας, επίσης λόγω του φαινομένου Brexit. Αλλά, αυτές οι αλλαγές θα είναι αρκετές για να επανακτήσουν τη φήμη του παρελθόντος; Για να το μάθετε, μείνετε ενημερωμένοι καθημερινά στην πύλη μας. Πολλές ειδήσεις για τον κόσμο των ακινήτων κάθε μέρα, ακόμη και σε αυτήν την περίοδο έντονης πανδημικής κρίσης. Θα μας βρίσκετε πάντα εδώ, πάντα με το Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB