Ανάπτυξη, αλλαγές: η νέα κατοικία

Η Covid έχει σημειώσει σημαντικά την ακίνητη περιουσία. Τονίσαμε επανειλημμένα πώς άλλαξαν όλα τα τμήματα στην Ευρώπη. Η κατανόηση σε τι επενδύετε, ειδικά σε ακίνητα, είναι θεμελιώδης για την ανάλυση των αλλαγών στην αγορά και των αναγκών των δυνητικών επενδυτών.
Ωστόσο, παρά την «αύξηση της ζήτησης», υπάρχουν ορισμένοι στόχοι που φαίνεται να μην εμπλέκονται σε αυτήν τη φάση της έκρηξης των ακινήτων.
Λοιπόν, στη σημερινή στήλη, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινούνται τόσο οι επενδυτές όσο και τα διάφορα έθνη. Όσον αφορά τη ζήτηση αλλά και την προσφορά.
Έτσι, εάν είστε έτοιμοι, μπορούμε να εγκαινιάσουμε τον μίνι οδηγό μας σήμερα.

Ας ξεκινήσουμε με καλά νέα. Ο οικιστικός τομέας αναπτύσσεται ξανά. Ανεξάρτητα από τη χώρα αναφοράς, σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρατηρούμε μια αγορά απότομης ανάκαμψης της ζήτησης. Αυτό συνδυάζεται με μια ευρεία προσφορά, που εγγυάται ο πόλεμος προς τα κάτω. Ο Covid οδήγησε στην πραγματικότητα στις εθνικές κυβερνήσεις να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές στα ακίνητα. Συγκεκριμένα, υπήρξαν πολλές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στη μείωση των φόρων ιδιοκτησίας. Ή ακόμη και για πληρωμές μισθώσεων.

Ποια είναι λοιπόν τα τμήματα που υποφέρουν περισσότερο; Αυτά που αφορούν τους άνω των 60 και τους νέους. Μιλάμε για μοντέλα στέγασης που απαιτούνται από αυτές τις κατηγορίες, εντελώς αντίθετα, τα οποία, παράδοξα, εισέρχονται σε κρίση. Όσον αφορά τους νέους, το σύστημα συν-διαβίωσης υιοθετήθηκε πρόσφατα. Μια κοινή χρήση χώρων που αποδεικνύεται βέλτιστη και καλύτερη από την κλασική μίσθωση. Ωστόσο, το σύστημα επικρίνεται ιδιαίτερα λόγω της κατάστασης του Covid. Ομοίως, οι τυπικές μισθώσεις αυξάνουν τις τιμές και δεν είναι πλέον τόσο ελκυστικές για εκείνους που, όπως οι φοιτητές, χρειάζονται προσωρινή και πάνω απ 'όλα οικονομική στέγαση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα πραγματικά νέα αφορούν ακριβώς το αντίθετο τμήμα. Ή για άτομα άνω των 60 ετών. Η λεγόμενη ηλικιωμένη ζωή γεννήθηκε πρόσφατα.

Ένας πραγματικός στόχος στόχος που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς ακινήτων. Προηγουμένως, στην πραγματικότητα, δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα άτομα της δεκαετίας του 60. Αλλά με την πάροδο των ετών, οι ηλικιωμένοι έχουν υποστεί αυτό που ονομάζεται επιστροφή στη νεολαία. Μια απόδοση που φέρνει μαζί της νέες ανάγκες που δεν είναι πάντοτε σαφείς στο σημερινό ακίνητο. Εδώ λοιπόν πρόκειται να διαμορφώσουμε νέα μοντέλα διαβίωσης κατάλληλα για αυτήν την κατηγορία, αλλά τα οποία, επί του παρόντος, δεν ενθαρρύνονται ιδιαίτερα από τις εθνικές κυβερνήσεις. Μια απλή και διαισθητική τεχνολογία στον οικιακό αυτοματισμό, μεγάλους αλλά ταυτόχρονα εύκολα διαχειρίσιμους χώρους και τελευταίες, αλλά όχι λιγότερο σημαντικές, ιδιότητες που βρίσκονται σε ήσυχες αλλά όχι απομονωμένες περιοχές.
Αλλά ποιος επωφελείται από την πανδημία; Είναι οι μεσαίες μπάντες που φαίνεται να ζουν μια βέλτιστη περίοδο, όσον αφορά την άμεση ανταπόκριση στις διάφορες ανάγκες.

Η κατανόηση των επιπτώσεων για τους διάφορους στόχους είναι σχεδόν αδύνατη. Η εμφάνιση αυτών των «νέων» τμημάτων είναι πιθανώς ένας σαφής δείκτης της αλλαγής της εταιρείας, η οποία, ίσως, θα διαδοθεί και στην αγορά ακινήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, σας προσκαλούμε να μείνετε ενημερωμένοι στη σελίδα μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB