Η Αίγυπτος σε δυσκολία: έτσι φαίνεται το τούβλο

Πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για νέους τυχοδιώκτες, λάτρεις της ιστορίας και των εξωτικών, η Αίγυπτος υπέστη οπισθοδρόμηση. Για τον ίδιο λόγο που έχει αποκλείσει ολόκληρο τον κόσμο: την πανδημία. Δεν θα περιορίσουμε τις λεπτομέρειες στην κρίση της υγείας, καθώς αυτός δεν είναι ο τομέας μας. Αλλά θα αναλύσουμε λεπτομερώς ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την αιγυπτιακή ακίνητη περιουσία. Αγορά ακινήτων που, σε αντίθεση με πολλά άλλα έθνη, αποφάσισε να ενεργήσει ανεξάρτητα. Και εμείς στο Realigro, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή τη νέα καινοτομία να μας ξεφύγει. Αποφασίσαμε λοιπόν να το μοιραστούμε μαζί σας! Αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε!
Ξεκινάμε από την υπόθεση ότι η κρίση υγείας στην Αίγυπτο είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που πλήττουν τη χώρα. Αυτή είναι μια χώρα τόσο υπέροχη όσο φοβείται, ειδικά από πιθανούς επενδυτές, λόγω των ταραχών που οφείλονται σε διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το πόσο σημαντική ήταν η μείωση του ενδιαφέροντος σε αυτήν τη γη από τους αγοραστές.

Πέρυσι, την ίδια περίοδο, υπήρξαν 17% λιγότερες συμβάσεις ενοικίασης ή / και πωλήσεις ακινήτων. Αλλά σε αντίθεση με πολλές άλλες πραγματικότητες, οι οποίες για να ξεπεράσουν την κρίση αποφάσισαν να μειώσουν τις τιμές, η Αίγυπτος ακολούθησε μια εντελώς ανεξάρτητη γραμμή. Για να αντιμετωπίσει το πανδημικό πρόβλημα με ισχυρές επιπτώσεις στο οικονομικό σύστημα, η Αίγυπτος σκέφτηκε καλά ότι αυξάνει σημαντικά τις τιμές των ακινήτων.

Μιλάμε για + 35% που έχει ήδη δει τον Μάρτιο, το αποκορύφωμα της πανδημίας. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι, προς το παρόν, οι περιορισμοί στην ακίνητη περιουσία έχουν καταργηθεί και, παρά τα πάντα, οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές. Σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης τόσο του τουρισμού όσο και της αιγυπτιακής οικονομίας, ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι άφησε περαιτέρω περιορισμούς όπως εκείνους που αφορούν περιορισμούς στην ξένη ιδιοκτησία στην Αίγυπτο. Επιπλέον, η ίδια κυβέρνηση, η οποία είναι μέρος της αιγυπτιακής ακίνητης περιουσίας ως ο κύριος γαιοκτήμονας του έθνους, έχει υιοθετήσει στρατηγικές εταιρικής σχέσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Γιατί λοιπόν αυτή η εχθρότητα προς τη μείωση των τιμών σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που βιώνει κάθε έθνος στον κόσμο; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αιγυπτιακή οικονομία γνώρισε εκθετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, αν αναλύσουμε την ιστορία που σχετίζεται με τα τέσσερα χρόνια πριν από το 2020, θα δούμε + 6%. Όλα χάρη στις διάφορες μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση για να ενθαρρύνει την οικονομική ανάκαμψη. Άρα το ερώτημα προκύπτει αυθόρμητα. Θα μπορούσε να είναι αυτή η στρατηγική νίκης για την αποφυγή μιας πραγματικής κρίσης, ή ήταν η τύχη της Αιγύπτου και σύντομα θα υπάρξει κατάρρευση ολόκληρης της δομής των ακινήτων; Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και πολλά άλλα θέματα, σας προσκαλούμε να μείνετε συντονισμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB