Κροατία μετά Covid: θα ανακάμψει;

Όλα τα μάτια είναι τώρα για το πώς ο Covid έχει μεταμορφώσει ριζικά τις διεθνείς αγορές ακινήτων. Σε μια περίοδο που φαινόταν ότι η αγορά ενός ακινήτου ήταν μια ασφαλής επένδυση, μια πανδημική κρίση ήταν αρκετή για να αλλάξει τα χαρτιά. Συχνά έχουμε δώσει μια επισκόπηση της προόδου του εθνικού και του ευρωπαϊκού τούβλου. Προσπαθώντας να καταλάβουμε πού αξίζει να επενδύσουμε ή, γενικά, πώς αυτό το βήμα μπορεί να είναι θετικό για το χαρτοφυλάκιο των ενδιαφερόντων μας.

Σήμερα αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μια μοναδική θήκη κάτω από το προσεκτικό μάτι της ομάδας μας. Εκείνη μιας μοναδικής γης, υπέροχη αλλά που φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Μιλάμε για την Κροατία. Ας μάθουμε λοιπόν μαζί πώς κινείται αυτή η χώρα, τόσο αξιοζήλευτη για τις φυσιολατρικές της ομορφιές. Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα του Μαΐου. Κατά τη λεγόμενη φάση 2, η Κροατία δεν συμμετείχε πλήρως σε μια πραγματική ανεξέλεγκτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για πάνω από δύο χιλιάδες περιπτώσεις, 80 θανάτους και 1500 ανακτήσεις (και πάλι τον Μάιο). Μια κατά προσέγγιση θετική κατάσταση σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πραγματικότητες που υπήρξαν πρωταγωνιστές αυτής της κριτικής των βιβλικών διαστάσεων. Ωστόσο, η ιδανική κατάσταση όπου μπορείτε να επενδύσετε σε ακίνητα με ειρήνη φαίνεται να παραπαίει. Η οπισθοδρόμηση δεν δόθηκε τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον οικονομικό. Και οι προβολές σίγουρα δεν είναι καλά. Φυσικά, γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, η Κροατία προκρίθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως αναπτυσσόμενο έθνος. Και τα δύο σε τουριστικό επίπεδο, αλλά κυρίως χάρη στον τομέα των ακινήτων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η γη υποφέρει πολύ από αυτήν την πανδημία έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κτηματομεσιτικών γραφείων, Jutarnji List, σε αυτήν την ιστορική στιγμή, μόνο εκείνοι που αναγκάζονται να το κάνουν πωλούν στην Κροατία. Αυτό σημαίνει ότι η φανταστική φούσκα ακινήτων θα μπορούσε να είναι κοντά. Δεν πρόκειται για απλή μείωση των τιμών. Αλλά από ένα αδιέξοδο, αβέβαιο, ουσιαστικά σταμάτησε. Πολλοί ειδικοί μελετητές του κλάδου δηλώνουν ότι, πιθανώς, ο κίνδυνος φούσκας υπήρχε ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Απλώς είχε «παγιδευτεί» από το τεράστιο τουριστικό κύμα που, φυσικά, πάντα χαρακτήριζε αυτό το έθνος. Και σε μια εποχή που ο τουριστικός τομέας έχει επίσης αποδειχθεί άγνωστος παράγοντας για την εθνική οικονομία, δεν προκαλεί έκπληξη το πώς προέκυψε το πρόβλημα που περιορίζεται στο κροατικό τούβλο.

Σε αντίθεση με άλλες κοντινές πραγματικότητες, η Κροατία αποφάσισε επομένως να επενδύσει στον αγώνα κατά της έκτακτης ανάγκης του Covid (η οποία δεν έχει αποδειχθεί τόσο επαχθής σε αριθμητικούς όρους) όσον αφορά την προστασία της οικονομίας. Πώς θα εξελιχθεί η αγορά ακινήτων; Θα εκραγεί η φοβερή φούσκα ή υπάρχει ακόμη περιθώριο ελπίδας για το κροατικό τούβλο; Εν τω μεταξύ, προτού έχουμε νέα νέα για κοινή χρήση, σας προσκαλούμε να μείνετε συντονισμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB