Έκτακτη ανάγκη για την υγεία στο Λονδίνο: ανάκαμψη των τιμών

Όπως έχετε παρατηρήσει, στα πιο πρόσφατα άρθρα μας, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην έκτακτη κρίση του Coronavirus. Προφανώς σε συνδυασμό με τη δυναμική που σχετίζεται με την ακίνητη περιουσία.
Σήμερα αποφασίσαμε να αναλύσουμε την κατάσταση στην αγγλική πρωτεύουσα. Όπως γνωρίζετε, πριν και μετά από την Brexit, οι ανησυχίες στο Λονδίνο και σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια δεν ήταν σίγουρα λείπουν. Πρόκειται για ισορροπίες που έχουν διαταραχθεί εντελώς και οι οποίες επί του παρόντος τροποποιούν και πάλι ακίνητα. Ας δούμε πώς.
Μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα, οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 2%. Αλλά επί του παρόντος, η αγορά είναι εντελώς αποκλεισμένη.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Coronavirus έχει επίσης ριζώσει στο Λονδίνο, κυριολεκτικά καταπνίγοντας την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων. Μετά τη νίκη των συντηρητικών, εκπροσωπούμενων από τον Μπόρις Τζόνσον, ο Μπρέξιτ φάνηκε, σύμφωνα με πολλούς, με την επίλυση πολλών προβλημάτων. Ένας ισχυρός πατριωτισμός, ο οποίος, ωστόσο, φαίνεται να έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της οικονομίας και της ακίνητης περιουσίας.
Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη κρίσιμων ζητημάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι, με το κλείσιμο μη βασικών δραστηριοτήτων, η αδυναμία υπογραφής και των δύο συμβάσεων μίσθωσης, αλλά και της αγοράς, βρίσκεται πολύ κοντά.

Έτσι πώς μπορεί η ακίνητη περιουσία να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τον αντίκτυπο που θα έχει ο ιός τόσο σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι θα αποφασίσουν να επενδύσουν ισότιμα στην ακίνητη περιουσία, θεωρώντας τις επενδύσεις σε ακίνητα ένα πραγματικό καταφύγιο για την προστασία των οικονομικών τους.
Αλλά, ξέρετε. Ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι θεμελιώδης στον τομέα μας και, χωρίς σκιά αμφιβολίας, το ενδιαφέρον για την ακίνητη περιουσία φαίνεται να είναι δευτερεύουσα. Συνεπώς, οι διαπραγματεύσεις πωλήσεων σε αυτό το κλίμα είναι αδύνατες.
Αλλά πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση;
Για να δώσουμε μια αρκετά λεπτομερή εξήγηση, συμβάλλετε στην έρευνα που έφεραν οι κύριοι οικονομολόγοι και εμπειρογνώμονες στον τομέα.

Φαίνεται - λένε - σχεδόν αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει πραγματική περίοδος σύλληψης. Ειδικά την άνοιξη, αλλά που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Μόνο το φθινόπωρο μπορεί να υπάρχει ένα σαφώς καθορισμένο περιθώριο δράσης, το οποίο μπορεί να εξηγήσει καλύτερα τόσο το μέγεθος της κρίσης, όσο και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε τις εθνικές και ακίνητες αγορές.

Δυστυχώς, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία έχει παγώσει τόσο την τρέχουσα αγορά, όσο και πιθανές μακροπρόθεσμες προβλέψεις. Αλλά οι ειδικοί, συνεχίζοντας την ανάλυσή τους, εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι. Και πάλι όσον αφορά την αγορά ακινήτων, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι φαίνεται να σχετίζονται βραχυπρόθεσμα. Επομένως, μια γρήγορη ανάκαμψη αναμένεται στο τέλος αυτής της δραματικής κατάστασης.

Ενώ περιμένετε να μάθετε περισσότερα για την εξέλιξη των ακινήτων στο Λονδίνο, παράλληλα με αυτήν άλλων χωρών του κόσμου, σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για την πύλη Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB