Κίνα μετά Coronavirus: ανάκτηση ακινήτων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κυριότερων εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, φαίνεται ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει πλήρως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Coronavirus. Όπως πάντα, ο τομέας των ακινήτων αντιπροσωπεύει μια σαφή αναπαράσταση της ευημερίας της χώρας. Και ποτέ όπως αυτή τη φορά, αυτή η πρόταση δεν θα ήταν πιο κατάλληλη. Σήμερα, στην πραγματικότητα, έχουμε αποφασίσει να σας φέρει τη βασική δυναμική σχετικά με την κινεζική ακίνητη περιουσία, μετά την κρίση από Coronavirus. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να τις καταλάβουμε λεπτομερώς.

Τα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις κατοικιών που έχουν καταχωριστεί στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες είναι σαφείς! Μια πραγματική ανάκαμψη μετά την κατάρρευση, η οποία κρίνεται καλή. Οι πωλήσεις στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια αυτής της σοβαρής έκτακτης ανάγκης, είχαν μειωθεί κατά 99,7%. Αυτά είναι τα στοιχεία για την περίοδο από την πρώτη ημέρα κατά την οποία κηρύχθηκε η πανδημική κατάσταση στην Κίνα έως την τελευταία ημέρα κατά την οποία δηλώθηκε το τέλος αυτής της θλιβερής σελίδας ιστορίας.

Ένα άλλο στοιχείο που μας κάνει να καταλάβουμε πόσο στενά συνδέεται η ακίνητη περιουσία με την υπόλοιπη οικονομική δυναμική μιας δεδομένης χώρας είναι η ακόλουθη. Η επαναλειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων, που εγκαινιάστηκε μετά από μια μακρά περίοδο εξαιρετικών περιορισμών, αύξησε αυτόματα τις πωλήσεις ακινήτων.

Εξετάζοντας τις κυριότερες τριάντα κινεζικές αγορές, είναι δυνατό να παρατηρήσουμε πως, ήδη στις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, οι συναλλαγές επί ακινήτων (συμβάσεις αγοράς και πώλησης) σημείωσαν αύξηση σχεδόν εννέα ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αν και η κατάσταση παραμένει θετική, πρέπει να συγκριθεί με τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές αγορές. Σε γενικές γραμμές, αυτό που περιμένει τα διάφορα έθνη, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη ελπίδα. Οι οικονομολόγοι του τομέα προβλέπουν μια ισχυρή αναταραχή. Μια πραγματική μεταβολή των δύσκολων για τη διαχείριση των ισορροπιών της αγοράς.

Επομένως, πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον η κινεζική κατάσταση πρέπει να θεωρηθεί εντελώς θετική ή εν μέρει. Είναι αυτή η ανάκαμψη μόνο αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας αναγέννησης μετά από μια βαθιά κρίση, ή είναι πραγματικά αξίζει να αναφερθεί σε σύγκριση με άλλα κράτη;

Στην πραγματικότητα, οι άλλες αγορές έχουν δει την κατάρρευση των τιμών, όπως και οι κινεζικές. Αλλά το πρόβλημα για τα ευρωπαϊκά ακίνητα οφείλεται στην έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από τους επενδυτές για την προσέγγιση της αγοράς ακινήτων. Διαμετρικά αντίθετη κατάσταση, επομένως, σε σχέση με την ασιατική. Το ευρωπαϊκό πρόβλημα, και επομένως η δύναμη της Κίνας, δεν είναι τόσο η απουσία καλών επενδυτικών ευκαιριών. Αντιθέτως, το πρόβλημα έγκειται ακριβώς στην ψυχολογία του αγοραστή. Στην Ευρώπη, καθώς και στην Αμερική, όπου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ακόμα αρχική, η επένδυση στην αγορά ακινήτων δεν φαίνεται να είναι πρωταρχική αναγκαιότητα.

Σε ένα έθνος, όμως, όπου η επιθυμία για ανάκαμψη μιας περιόδου κρίσιμου αδιεξόδου φαίνεται κοινή, είναι προφανές να σημειώσουμε μια αποφασιστικά πιο προνοητική στάση.


Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση; Σύμφωνα με τις κύριες στατιστικές έρευνες, η κινεζική ανάκαμψη φαίνεται να έχει ένα δρόμο προς τα κάτω!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB