Μια ολοένα και πιο ακριβή Ελβετία

Η Ελβετία ήταν πάντα αφιερωμένη ως ουδέτερη αλλά και πολύ ακριβή χώρα. Ας πούμε για λίγα, λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικά υψηλό κόστος ζωής, αλλά καλά βαθμονομημένο με βάση τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρονται. Αλλά σε μια κατάσταση γενικού χάους, η Ελβετία φαίνεται να είναι περισσότερο από σταθερή. Τόσο πολύ, αντί να μειώνονται οι τιμές των ακινήτων τους, τις αυξάνει. Έχουμε ήδη δει πώς, κατά το 2020, υπήρξαν σημαντικά προβλήματα, όσον αφορά την ικανότητα των διαφόρων οικονομιών να παραμείνουν ενεργές και πάνω απ 'όλα να επιπλέουν στην αγορά. Λοιπόν, φαίνεται ότι η Ελβετία δεν είχε κανένα από αυτά τα προβλήματα. Γι 'αυτό εμείς στο Realigro αποφασίσαμε να αναλύσουμε την κατάσταση που χαρακτηρίζει αυτήν την πραγματικότητα. Αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ελβετία είναι μία από τις χώρες που παρουσίασε την υψηλότερη ανάπτυξη από την άποψη των τιμών της αγοράς ακινήτων. Αύξηση 60% σε σύγκριση με το 2019. Μια αύξηση που φαίνεται να θέλει να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Αν και οι διψήφιες αυξήσεις αφορούν κυρίως 76 πόλεις. Αυτό σημαίνει μόνο το 4% του συνόλου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν και αυτό το ποσοστό φαίνεται τόσο μικρό, θα πρέπει να σημειωθεί το πραγματικό άλμα που καταγράφεται στα κύρια κέντρα της χώρας.

Όπως αυτή της Γενεύης, της Ζυρίχης, της Βασιλείας, της Λωζάνης και του Ζουγκ. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη πώς καταγράφηκε η αύξηση στις πιο αποκλειστικές βασικές πραγματικότητες, σε αντίθεση με την κεντρική περιοχή της χώρας, η οποία είναι λιγότερο δαπανηρή. Ας δούμε αναλυτικά τις τιμές. Σύμφωνα με αναφορές της Διεθνούς Τράπεζας, η μέση τιμή είναι 15.000 φράγκα. Αλλά η πρώτη θέση πήγε στο Gstaad, ένα κλάσμα του δήμου Saanen, με 19.800 φράγκα. Όσον αφορά τον τύπο κατοικίας, το ενδιαφέρον για τυπικά ορεινά σπίτια αυξάνεται.

Το οποίο επομένως προκαλεί πλήρως την ελβετική παράδοση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι περιοχές Laax / Films, Zermatt and Verbier, Engelberg και Andermatt ξεχώρισαν. Η μόνη απροσδόκητη εξαίρεση ήταν αυτή που σχετίζεται με την περιοχή Ticino, η οποία αντίθετα κατέγραψε πτώση των τιμών. Και πάλι όπως αναφέρεται από την ίδια έκθεση. Γενικά, ανεξάρτητα από τη δυναμική που σχετίζεται με την αύξηση ή τη μείωση των τιμών, η Ελβετία παραμένει ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για πολλούς που θέλουν να μετεγκατασταθούν. Παρ 'όλα αυτά, οι τιμές σε σχέση με το κόστος ζωής επιβάλλουν ένα είδος φυσικού φραγμού για όσους δεν έχουν τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους για να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερο από έναν άνετο τρόπο ζωής. Δεν είναι γνωστό εάν, με το νέο έτος, η κατάσταση θα βελτιωθεί ή θα επιδεινωθεί για πιθανούς επενδυτές. Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην υγεία και από τον τρόπο με τον οποίο η Ελβετία προσπαθεί να το αντιμετωπίσει.

Στην πραγματικότητα, θυμόμαστε ότι παρόλο που είναι μια εξαιρετικά πλούσια χώρα, η Ελβετία έχει δει ωστόσο την κατάρρευση των νοσοκομείων. Λόγω έλλειψης κρεβατιών λόγω της πανδημίας Covid-19. Αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, σας συνιστούμε να μείνετε συντονισμένοι στην πύλη μας. Κάθε μέρα θα βρείτε τα τελευταία νέα σχετικά με τη διεθνή ακίνητη περιουσία!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB