Κοινωνική στέγαση για κατεχόμενα σπίτια: η καινοτομία της Μαδρίτης

Μία από τις πραγματικότητες που πλήττονται περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid, η Μαδρίτη, καταφέρνει να ξεχωρίσει ξανά. Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν την παγκόσμια κρίση, έχει εφαρμόσει ένα ακόμη στρατηγικό σχέδιο. Πάντα στο πλαίσιο μιας ακίνητης περιουσίας που κατευθύνεται προς μια μη ασήμαντη μεταμόρφωση. Τόσο στο νομοθετικό όσο και στο οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο. Ας δούμε λοιπόν πώς είναι δομημένη αυτή η νέα διάταξη και γιατί θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες.
Ας αρχίσουμε!

Ας ξεκινήσουμε αμέσως με τον ορισμό των δικαιούχων αυτής της ρυθμιστικής παρέμβασης. Το φαινόμενο του «κατεχόμενου» σπιτιού έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια, σε όλη την Ευρώπη. Το σπίτι που υπάγονται στην παρούσα μεταρρύθμιση έχει ως προαπαιτούμενο, αναφέροντας το έγγραφο αναφοράς, το ότι είναι `` καταλαμβάνεται από τους ξένους και με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, γεγονός που θα πρέπει να αποδεικνύεται με την κατάθεση της αντίστοιχης καταγγελία ή παράπονο και τη μη συμβολή του κατοίκους τίτλου που δικαιολογεί την κατάσταση της κατοχής ".

Ένα φαινόμενο αρχικά ασυνήθιστο, αλλά που δυστυχώς είναι τώρα μέρος της συνήθους δυναμικής που συνδέεται με τα ισπανικά ακίνητα. Λόγος για τον οποίο, η αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης αποφάσισε να τροποποιήσει το διάταγμα 52 του 2016, το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις για να μπορεί να απονέμει συμβούλια. Πως? Συμπεριλαμβανομένων στις κατηγορίες των δικαιούχων, εκτός από εκείνους που βρίσκονται σε συνθήκες οικονομικής δυσκολίας, εκείνων που έχουν το δικό τους σπίτι κατοικούν παράνομα.

Προφανώς, πρόκειται για προσωρινή στέγαση, η οποία θα λήξει όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανακτήσουν το σπίτι τους, μέσω των νομικών παρεμβάσεων και των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων. Μια μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της κυβέρνησης και η οποία φαίνεται να αρχίζει να αποφέρει καρπούς. Υπήρχαν πολλοί αιτούντες, μέχρι το σημείο να αποφασίσουν να ενθαρρύνουν αυτήν την πρωτοβουλία με «συγκεκριμένη» βοήθεια από την αστυνομία. Ποιος θα προσπαθήσει να λύσει μεμονωμένες περιπτώσεις για να επιταχύνει περαιτέρω τις διάφορες διαδικασίες.

Βοήθεια για τη γραφειοκρατία μεγάλης σημασίας. Αλλά και για μια κοινωνία που είναι τώρα κουρασμένη και αποπροσανατολισμένη λόγω προβλημάτων υγείας. Στην πραγματικότητα, θυμόμαστε όπως αναμενόταν στην αρχή αυτού του άρθρου. Δυστυχώς, η Ισπανία και η κοινότητα της Μαδρίτης κατέγραψαν τραγικούς αριθμούς όσον αφορά τα μολυσμένα άτομα και τους θανάτους από το Covid-19.

Αυτό προκάλεσε επίσης την πραγματική κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος υγείας, οδηγώντας το ίδιο σύστημα στη μη αποδοχή των ασθενών και σε κρίσιμα ζητήματα που δεν σχετίζονται με την προαναφερθείσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γι 'αυτό το λόγο, η είδηση της σημαντικής βοήθειας προς τον πληθυσμό που έχει επίσης δει να καταλαμβάνει το σπίτι τους σε αυτήν την περίσταση είναι πραγματικά αξίζει να αναφερθεί.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα από τα αμέτρητα νέα που θα στεφθούν τους επόμενους μήνες των διεθνών ακινήτων. Για να μάθετε περισσότερα για το θέμα αλλά και για να λαμβάνετε καθημερινές πληροφορίες για άλλους τομείς που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων ... απλά πρέπει να μείνετε μαζί μας. Κάθε μέρα, το Realigro θα είναι το επίσημο ιστολόγιό σας, ώστε να μην χάσετε ούτε μία είδηση από τον κόσμο του τούβλου! Μείνετε συντονισμένοι, μείνετε Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB