Μια καλύβα στο ηφαίστειο: το νέο ισλανδικό τέχνασμα

Γνωρίζουμε, τον τελευταίο χρόνο, το Real Estate ήταν περισσότερο επιθυμητό από ποτέ. Μέχρι το σημείο της δημιουργίας καινοτομιών που συχνά μας άφησαν άφωνους. Το 2020, στην πραγματικότητα, προέκυψε η ανάγκη να δημιουργηθούν σαφώς πιο οικολογικά βιώσιμες, μεγαλύτερες δομές, χωρίς να παραμεληθούν οι πιο απαιτούμενες ανέσεις. Η επιθυμία να έρθουμε σε επαφή με τη φύση εκδηλώθηκε πάνω απ 'όλα μετά από τους μακρούς μήνες κλειδώματος που χαρακτήριζαν τα περισσότερα κράτη του κόσμου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε έλλειψη εξαιρετικών περιπτώσεων κατασκευών που δημιουργήθηκαν από το μηδέν, για να ικανοποιηθεί ακριβώς αυτή η ανάγκη. Η άμεση επαφή με τον έξω κόσμο, ο οποίος για χρόνια θεωρήθηκε στοιχείο δευτερεύουσας σημασίας, σήμερα κυριαρχεί στη διαδικασία επιλογής ενός ακινήτου. Τι γίνεται αν σας λέμε ότι στην Ισλανδία είναι δυνατόν να υπάρχει ένα σπίτι που περιβάλλεται από σχηματισμούς λάβας; Ναι, εμείς στο Realigro βρήκαμε αυτά τα πραγματικά «καυτά» νέα για εσάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, συνεχίστε να διαβάζετε τις επόμενες γραμμές!

Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: μόνο για τους πιο τολμηρούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια θεμελιώδης απαίτηση για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την Aska. Η πρώτη από μια σειρά από πλήρως φιλικές προς το περιβάλλον καλύβες που σχεδιάστηκαν γύρω από τη λίμνη Mývatn, κοντά στο ηφαίστειο Hverfjall.

Μια σαφώς αφιλόξενη περιοχή, την οποία πιθανώς δεν θα είχαμε αναγνωρίσει ποτέ ως το ιδανικό μέρος για να περάσετε διακοπές. Λοιπόν, αυτή η προκατασκευασμένη καλύβα βρίσκεται περισσότερο από έξι ώρες από την ισλανδική πρωτεύουσα, μέσα σε μια πόλη που κατοικείται μόνο από 300 κατοίκους. Ένα καλό στοίχημα για τον τοπικό τουρισμό, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει στα πιο ακραία ακίνητα. Ακριβώς, αυτός που βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τη φύση. Αλλά τώρα ας δούμε πώς είναι δομημένη αυτή η συγκεκριμένη καλύβα. Συνολικά, έχει διαστάσεις 21 τετραγωνικά μέτρα και, όταν είναι μέσα, είναι δυνατό να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντική είναι η επένδυση από ελαφρύ πεύκο για να μεταφέρει ένα αίσθημα φωτός, ζεστασιάς και φιλοξενίας. Μια επιλογή, αυτή που χρησιμοποιείται, η οποία έχει πολύ αρχαία ιαπωνική προέλευση (μιλάμε για την τεχνική απαγόρευσης shou sugi, η οποία βασίζεται στη δημιουργία απαλών αντιθέσεων μέσω της χρήσης καλυμμάτων φυσικού υλικού).

Ολόκληρη η δομή περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ένα μπάνιο και μια ανοιχτή κουζίνα, η τελευταία συνδέεται απευθείας με μια υπέροχη βεράντα. Αν και το μέγεθος του σπιτιού είναι εξαιρετικά μικρό, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την πολύ υψηλή οροφή. που δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας. Ακόμα και τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα, καθώς και η ολοκλήρωση του χώρου, θυμούνται πιστά το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εισάγεται η καλύβα.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η οροφή, της οποίας η ιδιαιτερότητα είναι να μπορεί να συνδυάζεται πλήρως με το υπόλοιπο τοπίο, πλούσιο σε βλάστηση. Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν οτιδήποτε, τον τελευταίο χρόνο, έχει ζητηθεί περισσότερο από πιθανούς επενδυτές: άμεση και πολυετής επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ένα πραγματικά λαμπρό έργο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές κρατήσεις τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή και ταυτόχρονα να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από το συνηθισμένο.

Και εσείς, θα πήγατε ποτέ διακοπές σε μια καλύβα σε απόσταση αναπνοής από έναν κρατήρα;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB