Η αναταραχή στη Σιγκαπούρη: ένα κυμαινόμενο ακίνητο

Η διεθνής αγορά ακινήτων υπόκειται συνεχώς σε ερεθίσματα, μεταλλάξεις κάθε είδους, σοκ. Ποτέ όπως τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την έναρξη της πανδημικής έκτακτης ανάγκης, δεν υπέστη μια μαζική κατάρρευση. Είτε πρόκειται για κατάρρευση των τιμών είτε για κατάρρευση ενδιαφέροντος από τους δυνητικούς επενδυτές, δεν έχει σημασία. Η λέξη «κατάρρευση» έχει χαρακτηρίσει το διεθνές τούβλο και συνεχίζει να το κάνει σε όλες τις μορφές της.

Γραφείο, οικιακή, εμπορική αγορά, χωρίς να ξεχνάμε τον τομέα της πολυτέλειας, συνήθως ξένο για κάθε δραματικό αντίκτυπο ή μόδα. Τα ακόλουθα νέα δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Εκτός από μια μη ασήμαντη λεπτομέρεια. Τι θα μάθουμε σύντομα. Από τον τίτλο θα καταλάβετε ότι ο πρωταγωνιστής της στήλης μας είναι η αγορά ακινήτων της Σιγκαπούρης. Αλλά λεπτομερώς, αυτό που σχετίζεται με το τμήμα των δημόσιων κατοικιών. Έτσι, αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα και να καταλάβετε γιατί υπάρχει τέτοια αναταραχή ... μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Ας ξεκινήσουμε με ένα γεγονός. Η κοινωνική στέγαση της Σιγκαπούρης παίζει καθοριστικό ρόλο. Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την ασιατική πολιτεία, πάνω από το 80 τοις εκατό του κατοίκου κατοικεί σε δημόσια στέγαση. Και παρά το γεγονός ότι είναι κοινωνική στέγαση, φαίνεται ότι αυτός ο τομέας είναι η ναυαρχίδα της εθνικής οικονομίας. Πράγματι, η αύξηση της κοινωνικής στέγασης ήταν εκπληκτική τα τελευταία χρόνια. Χάρη στο αυξανόμενο κόστος ζωής στη Σιγκαπούρη και τις συνεχείς τοπικές καινοτομίες. Αυτό προφανώς οδήγησε σε αύξηση της αξίας (και επομένως της τιμής) των ακινήτων που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Υπενθυμίζουμε επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο. Η παρουσία πολλών ανοιχτών θέσεων εργασίας, που καλύπτουν κάθε τύπο τομέα και επιπέδου. Από την υψηλή τεχνολογία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Με λίγα λόγια, απλά, η Σιγκαπούρη έχει εκραγεί! Αλλά τότε, σε ένα τόσο ευνοϊκό πλαίσιο, σε μια τόσο δραματική περίοδο που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, γιατί λένε οι ειδικοί ότι ανησυχούν;

Από τις αρχές του έτους, η ζήτηση για κοινωνική στέγαση έχει αυξηθεί δραματικά, οδηγώντας στην κατάρρευση των πωλήσεων ακινήτων στην «ελεύθερη» αγορά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Σιγκαπούρη θεωρούν τον εαυτό τους «φτωχό», δεδομένων των πολύ υψηλών προδιαγραφών για τα οποία είναι γνωστή αυτή η πραγματικότητα.
Ο φοβισμένος κίνδυνος είναι ότι η έννοια του μη δημοφιλούς «σπιτιού» μπορεί σταδιακά να εξαφανιστεί. Λόγος γιατί, ακόμη και οι τιμές των κατοικιών που ανήκουν σε κοινωνικές κατοικίες αρχίζουν να αυξάνονται. Ένα είδος ντόμινο που ανησυχεί πολύ. Λόγος για τον οποίο, η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σχέδιο που κανονικοποιήθηκε με την εισαγωγή ενός ταμείου για την ενθάρρυνση της αγοράς δημόσιων κατοικιών. Το εν λόγω ταμείο είναι το Κεντρικό Ταμείο Προνοίας.

Μέσω αυτού του οικονομικού εργαλείου, είναι δυνατόν να γίνετε ιδιοκτήτες της δημόσιας ιδιοκτησίας στο 90%. Επιπλέον, οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα μπορούν να μεταπωλήσουν τα σπίτια τους μετά από μόλις 5 χρόνια και με την πλήρη αγορά του ακινήτου. Με αυτόν τον τρόπο, το ποσοστό κέρδους που προέρχεται από την κοινωνική στέγαση θα μεταφερθεί στο κοινό, δημιουργώντας επακόλουθη και οικονομική ανακυκλοφορία που δεν πρέπει να υποτιμάται.
Ένα ενδιαφέρον μέτρο, το οποίο ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ενώ περιμένουμε να λάβουμε νέες πληροφορίες, σας προσκαλούμε να μείνετε πάντα συντονισμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB