Κίνδυνος φούσκας; Η κινεζική υπόθεση

Τον τελευταίο χρόνο, η Κίνα υπήρξε αναμφισβήτητα ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στη διεθνή σκηνή. Λόγω της έκτακτης ανάγκης του Covid, η οποία είχε το επίκεντρο της πόλης Wuhan, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, υπήρξε και συνεχίζει να βρίσκεται στη διασταύρωση των μελετητών. Όχι μόνο στον τομέα της υγείας και των επιστημονικών. Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Μια δύναμη όπως αυτή της Κίνας κινδυνεύει να φουσκώσει στην αγορά ακινήτων. Στην πραγματικότητα, για χρόνια φοβόταν αυτόν τον φόβο. Όμως η κατάσταση πανδημίας δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επιταχύνει το ρυθμό. Αλλά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος; Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μίνι στήλη αφιερωμένη στο θέμα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ας ξεκινήσουμε!

Για όσους δεν είναι ειδικοί στον κλάδο, η φούσκα των ακινήτων σημαίνει μια «μη βιώσιμη» αύξηση των τιμών των κατοικιών. Αυτή η αύξηση στις περισσότερες περιπτώσεις θα προκαλούσε πραγματική κατάρρευση ολόκληρου του οικονομικού τομέα αναφοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, ακίνητα. Έχουμε δει πώς, αρχικά, ο κίνδυνος φούσκας ακινήτων φαίνεται να είχε σχεδόν ξεφύγει, όταν, στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σπίτια στην αγορά πωλήθηκαν κυριολεκτικά σε τιμές ευκαιρίας. Λίγο για να επιτρέψουμε μια γρήγορη οικονομική επανεκκίνηση. Λίγο λόγω του φόβου ότι θα πρέπει να πληρώνουν σταθερούς μηνιαίους φόρους σε μια τόσο κρίσιμη και αβέβαιη περίοδο. Από εδώ, ωστόσο, το ενδιαφέρον για τα κινέζικα ακίνητα από διεθνή χαρτοφυλάκια έχει αυξηθεί εκθετικά. Ενθαρρύνεται επίσης από το άνοιγμα νέων εργοταξίων. Μαρτυρία για τις πολυάριθμες και τεράστιες ενισχύσεις που χορήγησε η κινεζική κυβέρνηση για την αναβίωση της οικονομίας της. Λοιπόν, αυτό το meltin'pot έχει δημιουργήσει το κλασικό εφέ ντόμινο.

Στο σημείο να δημιουργηθεί μια εντελώς αντίθετη κατάσταση. Μόλις η αρχική αγορά εξισορροπήθηκε, μέσα σε λίγους μήνες, οι τιμές των σπιτιών και των κτιρίων εξερράγησαν. Παρ 'όλα αυτά, ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί νέες περιοριστικές μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσουν αυτήν την κατάσταση. Ήδη υπάρχει στην Κίνα σε επίπεδο ακινήτων. Πράγματι, η κινεζική αγορά ακινήτων διαπερνάται με πολλές γραφειοκρατικές ακαμψίες που καθιστούν δύσκολη τη συνέχεια με αυτήν την ανεξέλεγκτη τάση.

Ωστόσο, ορισμένοι μελετητές φοβούνται ότι, παρά την παρουσία νομοθετικών περιορισμών, η έκρηξη της φούσκας είναι σίγουρη. Εκτός από την αύξηση των τιμών, θα προκαλέσει επίσης ένα πολύ υψηλό ποσοστό χρέους, καθώς και φαινόμενα παράνομης κερδοσκοπίας. Στην πραγματικότητα, θυμόμαστε ότι, δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό που, λόγω του κινδύνου αθέτησης, μετατρέπεται σε παράνομες επιπτώσεις.

Συμπερασματικά, αν και υπάρχουν δύο διακριτές και σαφείς υποθέσεις των πρακτικών επιπτώσεων της κινεζικής κατάστασης, είναι απαραίτητο να περιμένουμε πριν δώσουμε μια απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η δεύτερη παγκόσμια οικονομία δεν θα έχει μεγάλη απάντηση, δεδομένης της ταχύτητας δράσης που πάντα χαρακτήριζε αυτήν τη χώρα. Περιμένοντας να ανακαλύψετε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, σας συνιστούμε να ενημερώνεστε πάντα στην πύλη μας. Κάθε μέρα θα βρείτε πολλά νέα σχετικά με τη διεθνή ακίνητη περιουσία και πώς εξελίσσεται ολόκληρος ο πλανήτης! Πάντα εδώ, πάντα με το Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB