Ηνωμένο Βασίλειο: το ενοίκιο που είναι βολικό

Μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να παραμένει στα βλέμματα πολλών πιθανών αγοραστών. Η γοητεία του Λονδίνου, αλλά και όλων των άλλων πόλεων που ανήκουν σε αυτό το κράτος, παραμένει. Μετά από ένα πολύ μακρύ έτος, επομένως, επίσης από τα διάφορα κλειδώματα λόγω της πανδημικής έκτακτης ανάγκης, αναρωτιόμαστε πόσο αξίζει να μεταφερθούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί να πληρώνουμε μηνιαίο ενοίκιο. Λόγος γιατί σήμερα, εμείς στο Realigro αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα άρθρο για να δώσουμε μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Σε μερικές γραμμές, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τη συνολική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την αγορά ακινήτων. Έτσι, εάν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη στήλη μας σήμερα!

Μπορούμε να πούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διέρχεται αυτήν τη στιγμή μια καμπή. Εγκαινιάστηκε από τον Brexit, τη νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του έθνους, χαρακτηρίζεται από μια αξιοσημείωτη κατάρρευση στα ενοίκια. Δεν έχετε δει τόσο χαμηλές τιμές από το 2014! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σε αυτήν την ιστορική στιγμή είναι φθηνότερο να πληρώνετε ένα μηνιαίο ενοίκιο από ένα στεγαστικό δάνειο. Με απλά λόγια, πληρώνει για την υπογραφή μίσθωσης παρά για την αγορά νέου σπιτιού.

Αλλά για ποιους αριθμούς μιλάμε; Στην πρώτη περίπτωση, ξεκινάμε με ένα μέσο ενοίκιο 1,224 € το μήνα. Στη δεύτερη, ωστόσο, το ποσό είναι περίπου 1.307 ευρώ το μήνα. Μια ελάχιστη διαφορά που σας κάνει να σκέφτεστε. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η πανδημία έκτακτης ανάγκης προκάλεσε μείωση της ζήτησης για ενοικίαση σπιτιών, ειδικά στο Λονδίνο. Γιατί οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Λόγος γιατί, για να αποφευχθεί μια κρίση ακινήτων και ταυτόχρονα υποτίμηση των ακινήτων που υπάρχουν ήδη στην αγορά, το κόστος των ενοικίων έχει μειωθεί. Και δεν είναι μόνο αυτό! Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποφάσισαν να μετατρέψουν τα σπίτια τους προς πώληση σε σπίτια προς ενοικίαση. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζήτηση για το τελευταίο έχει αυξηθεί έκτοτε. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η σωτηρία για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων ήταν ακριβώς αυτή.

Αυτό της μετατροπής των σπιτιών τους προς πώληση σε ακίνητα προς ενοικίαση. Αλλά ας βοηθήσουμε τους αριθμούς. Αν και υπήρξε αύξηση 7% σε ετήσια βάση στα ενοίκια, αυτός ο τύπος συμβολαίου εξακολουθεί να είναι βολικός σε σύγκριση με την αγορά σπιτιού.
Η διαφορά (σε νομισματικούς όρους) σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει ακόμη και τις 200 λίβρες.

Προφανώς, όλα εξαρτώνται επίσης από τις επιλεγμένες περιοχές. Αλλά ποτέ, όπως στην περίπτωση αυτή, είναι πραγματικά δυνατό να γενικευτεί το φαινόμενο, δηλώνοντας ότι, συνολικά, σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο βολικό να υπογράψετε μια σύμβαση μίσθωσης από μια συμφωνία πώλησης.

Ένα αποφασιστικό στοιχείο που μετακίνησε το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών προς τον πρώτο τύπο που αναφέρθηκε παραπάνω ήταν επίσης η αύξηση και η πολυπλοκότητα των όρων χρηματοδότησης. Μια πολύ αυστηρή (ίσως πάρα πολύ) γραφειοκρατία, σε συνδυασμό με μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε, έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Αλλά ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τα βρετανικά ακίνητα τους επόμενους μήνες; Θα εξακολουθήσει να προτιμάται μια μίσθωση έναντι μιας συμφωνίας αγοράς ή αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην επένδυση σε ακίνητα που αντιπροσωπεύεται από την αγορά ενός ακινήτου;

Προς το παρόν δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση, αλλά αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με αυτό και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία, συνεχίστε να μας ακολουθείτε!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB